Publicaties

Valve World 2008 conference & exhibition - november 2008

 

Van 4 t/m 6 november werd in het MECC te Maastricht de Valve World beurs gehouden. Dit is de grootste beurs op het gebied van afsluiters ter wereld. DCI Meettechniek was hier met de afdeling afsluitertesten prominent aanwezig. Aangezien DCI sinds vorig jaar onderdeel is van ApplusRTD, was dit een mooie gelegenheid om ons te presenteren met een stand in de nieuwe bedrijfskleur. Naast de nieuwe kleurstelling was er op de stand ook ruim aandacht voor onze cryogene demomodule. Deze testopstelling liet duidelijk zien wat het betekent om een afsluiter tot -196ºC te kunnen testen. DCI heeft deze module én de bijbehorende software intern ontwikkeld.

ValveWorld 2008 ValveWorld 2008

Naast deelname op de beursvloer was DCI ook vertegenwoordigd op de bijgaande conferentie. Met de presentatie "To test or not to test?" , gegeven door vertrekkend directeur Klaas Jan Soeteman, had DCI als doel een beter bewustzijn te creëren onder producenten en eindgebruikers van afsluiters omtrent de relevantie van het goed uitvoeren van afsluitertesten.

 

Ride for the Roses - 31 august 2008

 

Om 10:30 gingen ruim 14.000 fietsers van start, waaronder 7.000 die de langste afstand van 100 kilometer wilden volbrengen. Het weer en de prachtige route over de Zeeuwse eilanden hebben van deze dag een groot succes gemaakt. DCI Meettechniek had haar bedrijfsteam ingeschreven met 10 personeelsleden. Drie uur en drie kwartier na de start was de afstand volbracht. Moe, licht verbrand door de zon, maar voldaan konden we onze roos in ontvangst nemen!

 

De opbrengst van deze 10e editie van de Ride for the Roses, 1,1 milioen Euro, komt ten goede aan de KWF kanker bestrijding.

DCI Meettechniek wielren team  DCI Meettechniek wielren team

 

Testen op explosieveilige locatie - august 2008

Vanwege de verhuizing naar het nieuwe pand heeft DCI Meettechniek ervoor gekozen vanaf heden de hoogrisico testen op een explosieveilige locatie aan te bieden. De firma Hoondert BV is hierin onze ondersteunende partner. Maandag 28 juli zijn de de eerste tests met succes uitgevoerd. Het betrof een test op een bochtstuk met 100bar gasdruk en een bursttest op een 50 liter gascilinder. Onderstaande foto laat de explosieveilige kap zien die over de testobjecten heengaat. Het filmpje ernaast is de werkelijke uitvoer van de test.

explosiekap tbv hogedruktests

             De foto hieronder laat zien wat het resultaat is van 540 bar waterdruk op een cilinder.

Bursttest 50 liter gascilinder

Wij gaan verhuizen! - june 2008

DCI Meettechniek zal vanaf 7 juli 2008 verhuizen naar een nieuwe locatie. In het nieuwe bedrijfspand beschikt DCI over de modernste testfaciliteiten, waardoor wij nog beter in staat zijn om onze klanten professionele dienstverlening te bieden. Bij deze verhuizing hoort ook een wijziging van ons postadres, het telefoon- en faxnummer blijven ongewijzigd. Vanaf heden ontvangen wij onze post op het bezoekadres waardoor het postbusnummer komt te vervallen. Ons nieuwe adres is:

DCI Meettechniek B.V.

Veilingweg 4

4421 SM  Kapelle

tel: 0113 344110

fax: 0113 344100

 DCI Meettechniek

 

Uitvoer van pijpinspecties tijdens Turnaround 2008 bij Koch. - june 2008

Tijdens de Turnaround 2008 op de Koch raffinaderij te Europoort, zijn aan maar liefst 35 warmtewisselaars c.q. airfinbanken pijpinspecties uitgevoerd, binnen een periode van drie weken. Het betrof hier vooral inspecties aan koolstofstalen pijpen.

 

Bij de meeste items is er gekozen om steekproefgewijs een inspectie uit te voeren op de pijpen. Door verschillende technieken toe te passen kunnen verschillende soorten defecten gedetecteerd worden. Bij een bepaald verwacht schadebeeld kan in sommige gevallen meteen voor de meest geschikte techniek gekozen worden. Tijdens een turnaround is het van groot belang voldoende informatie over de toestand van de onderzochte items te geven, dit in een zeer kort tijdsbestek.

IRIS inspection airfinbanken Koch IRIS inspection air cooled condensor

IRIS inspectie wordt veelal gebruikt als aanvullend onderzoek na PSEC inspectie. 

 

Het doel van Koch is zoveel mogelijk informatie over de huidige toestand van veel van hun items te verkrijgen. Door deze te vergelijken met de toestand bij vorige inspecties, kan er door Koch een inschatting gemaakt worden voor de toekomstige inspectie intervallen. Door in samenwerking met DCI data te verzamelen, kan een bedrijf een kostenefficiënt inspectieprogramma opzetten.

 

Introductie nieuwe Fire Type Test unit - june 2008

Vanaf heden is de testcapaciteit voor afsluiters verder vergroot met de ingebruikname van de nieuwe Fire Type Test unit. Met deze nieuwe unit is DCI Meettechniek in staat om Fire-Safe testen uit te voeren op alle maten afsluiters, op elke wenselijke druk. De nieuwe unit is door DCI zelf ontwikkeld en komt tegemoet aan alle huidige standaarden voor Fire Type testen (ISO, BS, API) meer...

Fire Type Test unit  Fire Type Test unit

Fire Type Test unit Fire Type Test unit

    Met 500 bar waterdruk testen op 900oC ? Geen probleem voor de nieuwe Fire Test unit! 

 

Presentatie KINT congres 20 mei 2008 - may 2008

Tijdens de KINT-congresdag in Drunen heeft Stefan Nagelhout, hoofd van de afdeling pijpinspectie, een lezing gegeven over de praktijktoepassingen van pijponderzoek. Deze presentatie geeft een goed inzicht in welke factoren van invloed zijn op de keuze van een bepaalde inspectietechniek. Klik op de link om de presentatie in pdf te openen.         

Stefan Nagelhout at KINT congress

                                               Stefan Nagelhout tijdens het KINT-congres 

 

The do's and don'ts of valve testing - June 2006

This article was published in Valve World magazine in the issue June 2006.